Οριστικό αντίο σήμερα στο ΕΣΥ, για τους διοικητές της 1ης ΥΠΕ

26-12-2016

Οριστικό αντίο λέει σήμερα το απόγευμα ένας μεγάλος αριθμός διοικητών και αναπληρωτών διοικητών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Healthview, στέλνονται τα φαξ από το υπουργείο Υγείας προς τη συντριπτική πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών της πρώτης ΥΠΕ, μέσω των οποίων ενημερώνονται για την απόφαση της απομάκρυνσής τους.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας από τους νυν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές της πρώτης ΥΠΕ, ο αριθμός που θα παραμείνει, μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μάλιστα για να αμβλυθούν οι εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν από τις σαρωτικές απομακρύνσεις επινοήθη το εξής τέχνασμα: Οι διοικητές που είχαν κληθεί να υποβάλλουν την παραίτησή τους, επι υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, και ενώ η υπόθεσή τους ήταν σε εκκρεμότητα και οι άνθρωποι υποβλήθηκαν στη διαδιακασία αξιολόγησης, σήμερα τους ανακοινώνεται η απομάκρυσή τους, ως αποδοχή της δικής τους “οικειοθελούς” υποβολής παραίτησης. Πάντως οι διοικητές που πέρασαν την αξιολόγηση και παραμένουν στη θέση τους είναι ελάχιστοι. Κάποιοι συνδέουν την παραμονή ενός εξ αυτών που δε θα δούν την πόρτα εξόδου, με την πρόσφατη και “έγκαιρη” απόφασή του να “μετακινηθεί” από το χώρο της “ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” στους συγκυβερνώντες “Ανεξάρτητους Έλληνες”.

Αίσθηση είχε προκαλέσει εξάλλου και η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού από το βήμα της βουλής κατά τη συζήτηση για τον προυπολογισμό όπου σε σχετική αναφορά του, συνέδεσε το θέμα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στα νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας εμμέσως πλην σαφώς, ενοχοποίησε τους προς αποχώρηση διοικητές, για την εκταταμένη δημοσιοποίηση των ελλείψεων φαρμάκων που παρατηρούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.