Ορθοστασία: Οι κίνδυνοι για την υγεία μας

23-01-2019

Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας. Μήπως όμως και η υπερβολική ορθοστασία έχει εξίσου βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό μας; Αυτό έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Η ορθοστασία για πολλές ώρες όχι μόνο συμβάλει στη σημαντική και έντονη μυική κόπωση των κάτω άκρων αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για μακροχρόνιο πόνο στην πλάτη και μυοσκελετικές διαταραχές.
Η πολύωρη ορθοστοσία μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη ή μόνιμες μυϊκές βλάβες.

Η ορθοστασία προκαλεί επίσης οίδημα, κιρσούς, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι επιδεινώνει την αρθρίτιδα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, τα επαγγέλματα που απαιτούν πολλές ώρες ορθοστασίας είναι χειρότερες για την καρδιά από αυτές που απαιτούν από τον εργαζόμενο να κάθεται.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που απαιτούν ορθοστασία, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Αμερικανική έρευνα, αποκάλυψε ότι για τους εργαζόμενους που μένουν πολλές ώρες όρθιοι, ο νούμερο 1 κίνδυνος είναι η καρδιοπάθεια. Η συγκέντρωση του αίματος στα πόδια, επιβάλλει αυξημένη προσπάθεια για την καρδιά ώστε να αντλήσει το αίμα.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εργάζονταν σε μόνιμα όρθια στάση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με όσους έκαναν καθιστική εργασία.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους κάνουν δουλειά που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, να κάνουν συχνά διαλείμματα για να κάθονται για λίγα λεπτά όταν αισθάνονται κουρασμένοι.
Τέλος, οι διατάσεις των μυών των κάτω άκρων και του πέλματος αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας συμβάλουν στο να μειωθεί ο πόνος στο τέλος της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η ορθοστασία μας κρατά νέους