Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή ζουν περισσότερο

26-12-2016
Φαίνεται πως όσοι απολαμβάνου τη ζωή και ζουν κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους ζουν και περισσότερα χρόνια. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
 
Ερευνητές από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL) στη Βρετανία ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 9.400 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, έδειξαν πως οι άνθρωποι που για πολλά χρόνια και έως τα γεράματά τους απολαμβάνουν τη ζωή τους, έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα και τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια
 
Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν εκείνα προηγούμενων ερευνών, που δείχνουν ότι η ικανοποίηση από τη ζωή συνδέεται με τη μακροζωία.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Άντριου Στεπτόου και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος νιώθει ευχαριστημένος από τη ζωή του, τόσο πιο πολλά χρόνια μπορεί να ζήσει.
      
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα από ό,τι οι άνδρες ικανοποίηση από τη ζωή τους, όπως επίσης και οι παντρεμένοι και των δύο φύλων, οι πιο μορφωμένοι, οι πιο πλούσιοι, οι πιο νέοι και όσοι έχουν δουλειά.
      
Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία είναι μειωμένος κατά 24% κατά μέσο όρο μεταξύ όσων νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση στη ζωή τους, σε σχέση με όσους δηλώνουν ότι «ποτέ ή σπάνια» έχουν νιώσει ευχαρίστηση.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: