Όσοι έχουν γεννηθεί πρόωρα κινδυνεύουν να έχουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα

26-12-2016
Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως τα άτομα που έχουν γεννηθεί πρόωρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλότερο εισόδημα ως ενήλικες.
 
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick στη Βρετανία μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 15.000 άτομα, συσχετίζοντας τον χρόνο γέννησης με την οικονομική κατάστασή τους στην ηλικία των 42 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science, έδειξαν πως τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μεγαλώνοντας.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ντίτερ Βόλκε και της επιστημονικής του ομάδας, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν δουλειά με χαμηλότερο μισθό, να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες, να είναι άνεργοι και να μην έχουν δικό τους σπίτι σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που είχαν γεννηθεί κανονικά.
 
Συγκεκριμένα, τα άτομα που είχαν γεννηθεί πριν την 37η εβδομάδα κύησης είχαν συχνότερα χειρότερες επιδόσεις στα μαθηματικά, κάτι που επηρέαζε στο μέλλον τόσο την επαγγελματική, όσο και την υπόλοιπη ζωή τους. 
 
Όπως εξηγεί ο Δρ. Βόλκε «οι συνέπειες του πρόωρου τοκετού είναι ορατές ακόμη και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου» και προσθέτει πως «δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πρόωρα παιδιά μπορεί (αν και όχι κατ’ ανάγκη) να έχουν ένα συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τους συμμαθητές τους».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: