Όσοι έκαναν μεγάλες γαμήλιες τελετές έχουν και πιο ευτυχισμένους γάμους

26-12-2016
Θέλετε μια μεγάλη γαμήλια τελετή με πολλούς καλεσμένους, μακρύ νυφικό και πολυτελή δεξίωση. Δεν έχετε κι άδικο. Γιατί, όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα ζευγάρια που κάνουν μεγάλες γαμήλιες τελετές έχουν και πιο ευτυχισμένους γάμους.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Virginia ανέλυσαν τα στοιχεία που πήραν από 418 ανθρώπους που ήταν παντρεμένοι από το 2007 έως και το 2013.
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ζευγάρια που είχαν περισσότερους από 150 καλεσμένους στη γαμήλια τελετή τους είχαν 47% πιθανότητες να έχουν και πιο ευτυχισμένους γάμους. Τα ζευγάρια με 51 έως 149 καλεσμένους είχαν 37% πιθανότητα να έχουν ευτυχισμένο γάμο ενώ το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 31% για τα ζευγάρια με λιγότερους από 50 καλεσμένους στο γάμο τους.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι επικεφαλής της έρευνας Galena K. Rhoades και Scott M. Stanley οι πολλοί καλεσμένοι στο γάμο ενός ζευγαριού σημαίνει και περισσότεροι φίλοι και συγγενείς. Κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές.