Ούτε ένας βουλευτής γιατρός στην συγκέντρωση στη Συγγρού για το Ν/Σ

26-12-2016

Πολύ απογοητευμένοι φέρονται να είναι οι γαλάζιοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την απουσία συναδέλφων τους βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που έλαμψαν δια της απουσίας τους κατά την ενδοκομματική συνεδρίαση που είχαν την Πέμπτη το βράδυ στο κτίριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Παρά τα μηνύματα που απεστάλησαν με προτροπή για συμμετοχή στη συζήτηση για το “νομοσχέδιο της Ντροπής”, “με εντολή άνωθεν”, όπως  είπε συνδιακαλιστικό στέλεχος στο Healthview, κανένας βουλευτής δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση. Αποτέλσμα η το κλίμα της συγκέντρωσης να είναι χλιαρό και “μαγκωμένο” και η συζήτηση βέβαια, σε τίποτε δε θύμιζε την ένταση της προγούμενης πριν από ενάμιση μήνα, στην οποία μάλιστα είχε παραστεί και ο υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης. Μόνοι και σε απόσταση λοιπόν από τους βουλευτές δυναδέλφους τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους που θα είναι πλέον σε νομική βάση.

Εκτός από τους νεοδημοκράτες γιατρούς, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Χαρακτηρίζουν μάλιστα «τερατούργημα» το νομοσχέδιο που, όπως υποστηρίζουν, «δεν είναι προχειρογράφημα, αλλά αφήνει επί τούτου κενά, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ….ποιών άραγε;».

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ αναφέρει μεταξύ άλλων: «εμείς οι εργαζόμενοι  είμαστε ενάντια στο κλείσιμο  των πολυϊατρείων  του ΕΟΠΥΥ και στις διαθεσιμότητες /απολύσεις στο χώρο υγείας. Ζητάμε η μεταρρύθμιση να γίνει με ανοιχτές τις μονάδες».  Η Ομοσπονδία ζητά από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το Ν/Σ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σημειώνεται ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου οι γιατροί και το προσωπικό των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.  Υπό αυτό το πρίσμα, την προσεχή Δευτέρα το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής.