Π. Μαρινάκης: “Τα απογευματινά χειρουργεία θα ωφελήσουν τους πολίτες και θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία”

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
22-02-2024

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία θα έπρεπε να έχει αναληφθεί πολλά χρόνια νωρίτερα», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης .

Πρόσθεσε δε πως είναι μια πρωτοβουλία που είναι απολύτως οργανωμένη, προγραμματισμένη και θα ωφελήσει τους πολίτες, τους ασθενείς. Θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, έχει πολύ αυστηρές δικλείδες για την λειτουργία της και για την προστασία των ασθενών και των πρωινών χειρουργείων.

«Είναι προφανές ότι στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το υπουργείο για να μπορούν να λειτουργήσουν. Βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, οι ασθενείς που περιμένουν πολλά χρόνια να χειρουργηθούν, μέσω ενός προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς δική τους συμμετοχή χωρίς πληρωμή, αυτοί που θέλουν να χειρουργηθούν στα πρωινά χειρουργεία θα χειρουργηθούν νωρίτερα», σημείωσε.

Ανέφερε τέλος πως μέσω των απογευματινών χειρουργείων θα ενισχυθεί το εισόδημα των γιατρών και οι νοσηλευτών, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι ότι το ΕΣΥ δεν είναι τόσο θελκτικό για έναν νέο επιστήμονα, όπως είπε.

«Είναι ένα αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί αυτό το ζήτημα. Είναι μια πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα αποδώσει. Προφανώς θα αποδειχθεί στην πράξη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.