Παχυσαρκία: Οι διατροφικές συνήθειες στο γραφείο είναι σημαντικός παράγοντας

26-12-2016

Περνάμε πολλές ώρες στη δουλειά. Ιδίως στις ημέρες μας που το 8ωρο πλέον έχει σχεδόν καταργηθεί. Όλο και κάποιος συνάδελφος θα γιορτάζει ή θα έχει γενέθλια. Θα φέρει λοιπόν γλυκά. Όταν έρθει το μεσημέρι και πεινάσουμε είναι εύκολο να πιάσουμε το γλύκισμα από το κυλικείο. Αυτή όμως η διατροφική συμπεριφορά στο γραφείο είναι εκείνη που σύμφωνα με τους ειδικούς ρίχνει λάδι στο ήδη μεγάλο πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Ερευνητές από το Τμήμα Οδοντικής Χειρουργικής του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργικής στο Λονδινο μελέτησαν 64.984 ενήλικες ασθενείς που είχαν πάει τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο με χαλασμένα δόντια.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Nigel Hunt και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως τα περισσότερα γλυκίσματα αλλά και αναψυκτικά με ζάχαρη καταναλώνονται τις ώρες που είμαστε στο γραφείο.
Αυτό είναι, σύμφωνα με ειδικούς ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αύξηση στις περιπτώσεις με χαλασμένα δόντια σε σύκριση με το παρελθόν.
Αυτός όμως, όπως προκύπτει από την έρευνα, είναι κι ένας από τους βασικούς παράγοντες αύξησης των ποσοστών παχυσαρκίας.
 
Ο Dr. Hunt συνιστά κάθε φορά που θα μας έρθει η όρεξη για γλυκό στη δουλειά να φάμε ένα μπισκότο αντί για μια πάστα ή ένα συροπιαστό.
Όπως συνιστούν οι ειδικοί, δεν θα ήταν φρόνιμο και αποτελεσματικό να απαγορεύσουμε εντελώς τα γλυκίσματα στο γραφείο. Απλά, όπως λένε, θα πρέπει να αλλάξουμε την διατροφική μας κουλτούρα στη δουλειά.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: