Παιδιά που μαθαίνουν για την σεξουαλική κακοποίηση την καταγγέλλουν πιο εύκολα

26-12-2016
Τα παιδιά που κάνουν μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο μαθαίνουν και για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Και, σύμφωνα με νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, είναι και αυτά τα παιδιά που μεγαλώνοντας θα καταγγείλουν μια σεξουαλική κακοποίηση πιο εύκολα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Queensland στο Brisbane της Αυστραλίας ανέλυσαν 24 πειραματικά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που έγιναν σε σχεδόν 6,000 μαθητές του δημοτικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Κίνα, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ταϊβάν και την Τουρκία.
Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα αποτελούνταν από ένα και μοναδικό μάθημα 45 λεπτών ενώ άλλα μπορεί να είχαν μέχρι και οκτώ μαθήματα 20 λεπτών
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο Cochrane Library, σχεδόν 4 στα 1000 παιδιά που δεν πήραν μέρος σε αυτά τα προγράμματα είχαν καταγγείλει κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης σε σχέση με τα παιδιά ου πήραν μέρος σε αυτά τα προγράμματα που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση σε αναλογία 14 στα 1000.
 
Όπως ανέφερε στο Reuters η επικεφαλής της έρευνας Δρ, Kerryan τα προγράμματα αυτά αυξάνουν τη μόρφωση των παιδιών γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής κακοποίησης με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να μπορούν πιο εύκολα να αναγνωρίζουν όταν κάτι τέτοιο τους έχει συμβεί αλλά γνωρίζουν περισσότερο και τι πρέπει να κάνουν… να το καταγγείλουν.