Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε μας, καταρρέει το σύστημα Υγείας!

26-12-2016

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητά από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν άμεσα σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Παρά την νομοθετική ρύθμιση για πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και προκαταβολή του 90% των οφειλών και παρά την υπόσχεση για εξόφληση μέχρι 31/3/2013, ο ΙΣΑ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά την παρελκυστική τακτική και κωλυσιεργία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι γιατροί επίσης διαμαρτύρονται διότι η στάση πληρωμών προς ιδιώτες από το δημόσιο δημιουργεί ασφυκτικό κλίμα στη λειτουργία των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών και εν γένει της αγοράς.

Ο ΙΣΑ καλεί τους αρμοδίους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, να τηρήσουν τα υπεσχημένα, και να προχωρήσουν άμεσα σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ζητά επίσης από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών να ενισχύσουν άμεσα τον ΕΟΠΥΥ, με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο 1% του ΑΕΠ από 0,5%, αλλά και σε έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να στηριχθεί και να μην καταρρεύσει, δεδομένης της μεγάλης απώλειας εσόδων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της μεγάλης ύφεσης που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα.