Πάνω από το όριο ασφαλείας οι λοιμώξεις πολυανθεκτικών μικροβίων στο “Μεταξά”. Τι καταγγέλλει στο Healthview o Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

26-12-2016

Μεγάλη αναστάτωση είχε προκαλέσει έκθεση  σχετικά με την αύξηση των ενδονοσοκομειακών  μικροβίων στα ελληνικά νοσοκομεία που είχε δημοσιεύσει το Reuters στα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Δύο μήνες αργότερα η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία φαίνεται ότι διαρκώς χειροτερεύει. Όπως καταγγέλλει στο Healthview ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), Γιάννης Καναβός παρότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ασφαλείας δεν έχει ενεργοποιηθεί κανένα σχέδιο ασφαλείας και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία προστασία ασφαλείας για τη δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα ο κος Καναβός που εργάζεται στο νοσοκομείο «Μεταξά» επεσήμανε παρότι το ανώτατο όριο ασφαλείας προκειμένου να σημάνει συναγερμός είναι τρία κρούσματα πολυανθεκτικών μικροβίων σε ένα νοσοκομείο, στο «Μεταξά» την προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκαν επτά, τρία εκ των οποίων στη β΄ χειρουργική κλινική κι όμως ενώ έπρεπε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Προκρούστης» κανένα σχέδιο δεν ενεργοποιήθηκε κανένας συναγερμός δε σήμανε. Οι ενδονοσοκομειακές επιτροπές λοιμώξεων δε φαίνεται να ενεργοποιούνται ενώ απειλείται η υγεία ασθενών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού.