Παπαποστόλου: εξοπλισμός 1,6 εκ. στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

26-12-2016

Υπεγράφη η σύμβαση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της εταιρίας ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ για την προμήθεια και εγκατάσταση, σύγχρονου Γραμμικού Επιταχυντή με τον συνοδευόμενο εξοπλισμό του για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για έργο turn-key (με το κλειδί στο χέρι), αφού έχουν προγραμματιστεί εργασίες ακτινοπροστασίας και διαμόρφωσης του χώρου εγκατάστασης, ενώ η παράδοση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου του 2009.

Ο Γραμμικός Επιταχυντής, του αμερικανικού εργοστασίου VARIAN, είναι παρόμοιος με αυτόν που η εταιρία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ εγκατέστησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Investor’s Business Daily, στις 12 Αυγούστου 2008, τα μηχανήματα της VARIAN κατέχουν το 75% περίπου της Αμερικάνικης αγοράς και το 60% της αντίστοιχης Παγκόσμιας. Υπό αυτή την έννοια, σημειώνεται ότι για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, είναι θετικό βήμα που εγκαθιστούν στα Τμήματα Ακτινοθεραπείας τους αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό της VARIAN.

Η εταιρία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ελληνική εταιρία διαθέσεως ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Παπαποστόλου το 1914, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Κύρια δραστηριότητά της είναι η διάθεση και τεχνική υποστήριξη ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Ιδιωτικά ιατρεία. Συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού και είναι η μοναδική Ελληνική εταιρία που διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση έργων turn – key «με το κλειδί στο χέρι», για την παράδοση στο σύνολο μίας Κλινικής, ενός Νοσοκομείου ή ενός Ιατρείου.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνει:

  • Εκπόνηση μελέτης ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Νοσηλευτικών Μονάδων
  • Εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης του εξοπλισμού
  • Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού
  • Εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
  • Διαρκή τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού
 

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας απαρτίζεται από 135 εργαζομένους, με επιλεγμένο επιτελείο 35 εξειδικευμένων τεχνικών, άριστα εκπαιδευμένων για την πρόληψη και αποκατάσταση βλαβών.