Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κα Μαρία Σκουρολιάκου

26-12-2016

Την παραίτησή της υπέβαλε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) κ. Μαρία Σκουρολιάκου στον υπουργό Υγείας. Η κα Σκουρολιάκου η οποία είναι καθηγήτρια φαρμακευτικής στη Χαροκόπειο Σχολή διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΟΦ για τρία χρόνια και η συμβολή της στην εκδοση των τελευταίων δελτίων φαρμάκων ήταν σημαντική. Η παραίτηση της εργασιομανούς αλλά και μετριοπαθούς κας Σκουρολιάκου έγινε ήδη αποδεκτή από τον κο Γεωργιάδη, όποτε το επόμενο διάστημα δρομολογούνται εξελίξεις για την πλήρωση των θέσεων δύο αντιπροέδρων.

Η θητεία της κας Σκουρολιάκου ως αντιπροέδρου είχε λήξει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο παρέμεινε στη θέση της και ήταν αυτή που κατά πολλούς, “έβαλε πλάτες” για να εκδοθεί ένα από τα πιο σημαντικά δελτία τιμών αυτό μέσα στον Αυγουστο, το πρώτο μετά από καιρό στο οποίο συμπεριλήφθησαν και νέα φάρμακα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview από υψηλούς κύκλους του ΕΟΦ, τα δύο πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν τον Οργανισμό θα είναι νέα με γνώσεις χωρίς όμως προηγούμενη θητεία στον Οργανισμό. Να σημειώσουμε ότι το όνομα του κου Πλεύρη που ακουγόταν πολύ στο παρελθόν δεν παίζει πια αφού και ο ίδιος ο κος Πλεύρης έχει δηλώσει ότι τα καθήκοντά του ως δικηγόρου δεν θα του άφηναν χρόνο να αναλάβει άλλα απαιτητικά καθήκοντα. Πάντως οι δύο νέοι αντιπρόεδροι θα είναι ο ένας επιλογή του υπουργού Υγείας, κου Γεωργιάδη και ο άλλος θα είναι πρόσωπο στη σφαίρα επιρροής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κου Βενιζέλου.