Παράταση στην απαγόρευση μετακίνησης έως τις 21:00 τα ΣΚ και άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και κομμωτηρίων εισηγούνται οι επιδημιολόγοι

Θεσσαλονίκη
19-03-2021

Σε άνοιγμα δραστηριοτήτων εντός δήμου και μέχρι τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα, εισηγούνται μετά από την πολύωρη συνεδρίασή τους οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Τα μέτρα που θα φέρουν χαλάρωση του lockdown για ελάφρυνση της ψυχολογίας των πολιτών, είναι μεταξύ άλλων η  αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, και η χαλάρωση στις μετακινήσεις, αλλά μόνο εντός δήμου.

Συγκεκριμένα και από αύριο:

  • η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00
  • ο κωδικός “6” στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων.
  • Θα επιτραπεί επίσης το ψάρεμα μόνο όμως εντός δήμου, δεν υπάρχει πληροφορία για το τι θα γίνει με το κυνήγι.
  • Παράλληλα υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια, όπου υπάρχει υπερμετάδοση του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, μπορεί να γίνει και από αύριο Σάββατο (20.03.2021).

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18:30 (σ.σ. θα υπάρξει καθυστέρηση) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην καθιερωμένη ενημέρωση, στην οποία εκτάκτως θα παρίσταται σήμερα και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.