Παρελθόν για τον ΕΟΦ ο Γιάννης Τούντας

26-12-2016

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Healthview περί παραίτησης του  προέδρου του ΕΟΦ  Γιάννη Τούντα ο οποίος στη μία το μεσημέρι θα συναντήσει τον υπουργό Υγείας για να του υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή του επισημαίνοντας ότι η παραίτησή του δεν έχει να κάνει με την ανάληψη του κου Γεωργιάδη των καθηκόντων του υπουργού Υγείας αλλά ήταν προδιαγεγραμμένη απόφαση.

Μάλιστα ο κος Τούντας θεωρεί ότι λήγοντας η τριετής θητεία του στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων έχει ολοκληρώσει το έργο του. Μάλιστα ήδη είχε ενημερώσει τον κο Σαλμά ότι επρόκειτο να αποχωρήσει.

Βέβαια οι παραιτήσεις στο χώρο της Υγείας που παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας φέρνουν αναταράξεις μεταξύ των κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει, ότι για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκε και δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την παραίτηση Παπαγεωργόπουλου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.  Μάλιστα το δεύτερο κόμμα της δικομματικής πλέον, φέρεται δυσαρεστημένο που η θέση καταλήφθηκε από το Δημήτρη Κοντό πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας εάν και στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ θα επιλεγεί τελικά πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία. Οι δύο υποψηφιότητες πάντως που ακούγονται για τη θέση αυτή, προέρχονται  από το χώρο της ΝΔ. Πρόκειται για ένα παλιότερο στέλεχος που έχει σχέση με το χώρο της Υγείας και έχει θητεύσει σε υπουργική θέση  και ένα πιο νεαρό πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και με πολιτική διαδρομή που εάν τελικά επιλεγεί, θα συζητηθεί πολύ όπως έγινε και με τον νέο υπουργό Υγείας.