Πάρκινσον: Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία

06-08-2018

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και κατ’ επέκταση του πληθυσμού των ηλικιωμένων. Αυτό έχει κάνει τους ειδικούς να ανησυχίσουν ακόμα περισσότερο για αύξηση ασθενειών όπως είναι η νόσος Parkinson.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν εστιάσει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για την αντιμετώπισή της και, όπως αναφέρει το news-medical.net, μία πιθανή νέα θεραπεία φαίνεται στον ορίζοντα.

Πρόκειται για τη δραστική ουσία Isradipine – ισραδιπίνη, η οποία είναι εγκεκριμένο φάρμακο από τον FDA για τη υψηλής αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές των ερευνητικών κέντρων Northwestern Medicine η isradipine φαίνεται ότι δρα προστατευτικά έναντι της νόσου Parkinson σε προκλινικές μελέτες που διεξήγαγαν.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, το φάρμακο βρίσκεται στους τελευταίους μήνες μιας κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙΙ στο Northwestern Memorial Hospital (NMH) και σε περισσότερες από 50 άλλες συνεργαζόμενες περιοχές στις ΗΠΑ

Όπως ανέφερε η νευρολόγος και διευθύντρια στο Parkinson’s Disease and Movement Disorders Program του πανεπιστημίου Northwestern Dr. Tanya Simuni, αν τελικά το φάρμακο αυτό αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, θα αλλάξει τον τρόπο θεραπείας για τη νόσο του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με τη Dr. Simuni, η δραστική ουσία isradipine είναι ήδη ευρέως διαθέσιμη και φθηνή και θα επιτρέψει την ταχεία επέκταση της έρευνας στην κλινική πράξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάρκινσον: Τα φυτοφάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου
Πάρκινσον: Οι διαβητικοί κινδυνεύουν περισσότερο