Παροχή δωρεάν οδοντιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά 6 έως 12 ετών

04-03-2019

Παροχή δωρεάν οδοντριατρικών υπηρεσιών σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως είπε, υπάρχει συμφωνία υπουργείου Υγείας και Οδοντριατρών για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών με voucher, δηλαδή χωρίς προπληρωμή του δικαιούχου και αποζημίωση του οδοντιάτρους απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεν έδωσε πληροφορίες για το ποιές υπηρεσίες θα αποζημιώνονται. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Healthview, το voucher αφορά σε συγκεκριμένο «πακέτο» παροχών με συγκεκριμένο κόστος. Για τη συγκεκριμένη παροχή η δαπάνη αφορά σε 40 με 50 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα voucher για την χορήγηση των γυαλιών οράσεων και την άρνηση των οπτικών να τα αποδεκτούν, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι η διαδικασία δεν έχει αλλάξει και οι πολίτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την παροχή με την προηγούμενη διαδικασία. Θα καταβάλλουν οι ίδιοι την δαπάνη και στη συνέχερια θα καταθέτουν τα σχετικά παραστατικά στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ ώστα να αποζημιωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Στα κάγκελα οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής για το voucher