ΠΑΣΙΔΙΚ: Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κοροναϊό

18-03-2020

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κοροναϊό, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΙΔΙΚ, τς τελευταίες ημέρες και κατόπιν των εξελίξεων αλλά και των αποφάσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, παρατηρείται δραματική πτώση του κύκλου εργασιών, η οποία ανέρχεται τουλάχιστον σε 70%.

«Καθημερινά ακυρώνονται ραντεβού από τους ασθενείς λόγω φόβου αλλά και λόγω των συστάσεων της Κυβέρνησης να Μείνουν Σπίτι», τονίζει ο Σύνδεσμος και προσθέτει πως «στο σύνολο των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων απουσιάζει σημαντικός αριθμός εργαζομένων, με άδειες ασθενείας, άδειες ειδικού σκοπού κλπ.».

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ, έχει διακοπεί η προληπτική Ιατρική στο 100% και εξετάσεις πραγματοποιούν μόνο όσοι ασθενείς αντιμετωπίζουν επείγοντα ή/και σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι και δεν προσέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών και των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ο ΠΑΣΙΚ, «δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στα έξοδα λειτουργίας μας και στις υποχρεώσεις μας, για τους επόμενους μήνες και ανακύπτει σοβαρό θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων μας». Αποτελεί άμεση ανάγκη, καταλήγει, «η Κυβέρνηση να προβλέψει άμεσα σειρά μέτρων στήριξης και του κλάδου μας».

«Σε διαφορετική περίπτωση είναι προτιμότερο να αναστείλουμε τη λειτουργία μας, όπως και άλλες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας καθημερινά προβλήματα (επαφή με ασθενείς που πιθανότητα είναι φορείς του νέου κορωνοϊού COVID-19)», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος και παρακαλεί την κυβέρνηση στα επόμενα μέτρα που θα ανακοινωθούν, να αφορούν και στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.