Πατούλης: Δούρου, Πολάκης Μπασκόζος υπεύθυνοι για το Νταχάου στο Ελληνικό

26-12-2016

Ευθύνες για το “Νταχάου” όπως χαρακτηρίζει το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Ελληνικό αποδίδει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας κος Γιώργος Πατούλης στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου και στη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κος Πατούλης μετά και από την έκθεση-καταπέλτη της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής προκαλεί την κα Δούρου και τους κους Πολάκη και Μπασκόζο να παντήσουν άμεσα, για πόσο διάστημα ήταν υποχρεωμένοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, ήταν υποχρεωμένοι να ζουν παρέα με τα βοθρολύματα και να κινδυνεύει η υγεία τους, πριν αποφασίσουν να παρέμβουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υπογραμμίζει παράγραφο από της έκθεση στην οποία καταγράφονται τα εξής: 

«Το υπόγειο του κτιρίου είχε  πλημμυρίσει από λύματα και η δυσοσμία ήταν πολύ  έντονη-αφόρητη λόγω της παλαιότητας των αποχετευτικών αγωγών και του μεγάλου όγκου των λυμάτων που δέχονται καθημερινά οι αγωγοί ,τα λύματα διαρρεύσανε στο υπόγειο. Τα παραπάνω  αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων ,της Ηπατίτιδας Α και άλλων νοσημάτων» Μάλιστα όπως επισημαίνεται από τους Επιθεωρητές  το πρόβλημα  είχε παρουσιαστεί εδώ και ημέρες ωστόσο δεν υπήρξε μέριμνα για την μεταφορά των προσφύγων σε ασφαλές μέρος .

Το έγγραφο της  Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που εδώ και μέρες καταγγέλλω δημόσια αναφέρει ο κος Πατούλης σημειώνοντας τα εξής: 

Επιβεβαιώνει την ύπαρξη στο Ελληνικό μιας υγειονομικής βόμβας μεγατόνων.

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες  μου για τις συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας και το κίνδυνο που διατρέχουν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε αυτά.

 Αποδεικνύει την ανικανότητα των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

Αποδεικνύονται μια “επικοινωνιακή φούσκα” οι διαβεβαιώσεις που έδιναν οι κύριοι αυτοί μέχρι και χθες ,ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν διασφαλιστεί στα κέντρα όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσθέτει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου όπως φούσκα ήταν και το δήθεν ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής για τους ανθρώπους αυτούς, το οποίο εξαντλήθηκε στην συγκέντρωση “ξηράς τροφής” μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. “Κανείς δεν γνωρίζει πως μοίρασε η κα Δούρου, υπογραμμίζει ο κος Πατούλης, τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το περίσσευμα αγάπης των πολιτών της Αττικής, την ώρα που κάποιοι θησαυρίζουν με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διατίθενται για τη σίτιση των προσφύγων”.

 “Για το “Νταχάου” του Ελληνικού κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Αναρωτιέμαι αν οι “αριστερές” συνειδήσεις τους , τους επιτρέπουν να κοιμούνται ήσυχοι. Η παραίτηση των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου είναι μονόδρομος, ενώ και η κα Δούρου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αργοπορημένη καθυστέρηση των υπηρεσιών της να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης τέτοιες εικόνες ντροπής».