Πέντε λάθος τρόποι να ξεκινάμε την ημέρα μας

26-12-2016
Το πρωινό ξύπνημα είναι ρουτίνα. Ιδίως αν ξυπνάμε κάθε πρωί για τη δουλειά. Σηκωνόμαστε, πλένουμε δόντια, πίνουμε βιαστικά τον καφέ μας, ντυνόμαστε και φεύγουμε. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ειδικούς, ακόμα και η παραμικρή κίνηση το πρωί έχει σημασία για το αν θα ξεκινήσουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα την ημέρα μας.
 
Ποια είναι λοιπόν αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε το πρωί εάν θέλουμε η ημέρα μας να ξεκινήσει ωραία και ευχάριστα; Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό TIME έκανε σχετική έρευνα και μας δίνει τις απαντήσεις.
 
– Δυσάρεστο ξύπνημα
Διαλέγουμε έναν ωραίο ήχο για ξυπνητήρι και όχι κάτι που θα μας εκνευρίσει πριν καν σηκωθούμε από το κρεβάτι. Ακόμα δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να δώσουμε στον εαυτό μας άλλα πέντε λεπτά γιατί αυτό σημαίνει πως μπορεί να ακούσουμε ξανά τον εκνευριστικό ήχο από το ξυπνητήρι.
 
– Τρέχουμε για να προλάβουμε
Δεν πρέπει να καθυστερούμε να ξυπνήσουμε. Κι αυτό γιατί το αργοπορημένο ξύπνημα σημαίνει πως θα χρειαστεί πριν καν ξυπνήσουμε καλά-καλά να βιαστούμε και να αγχωθούμε. Αυτό θα μας ακολουθήσει για όλη την υπόλοιπη ημέρα.
 
– Δεν τρώμε πρωινό
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κανείς το πρωί. Πίνουμε λίγο καφέ και… έξω από την πόρτα. Το πρωινό όμως, ιδίως όταν αυτό είναι με φρούτα, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, βοηθά στην συγκέντρωση.
 
– Δουλειά με το «καλημέρα»
Δεν ελέγχουμε τα email και το κινητό με το που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Κι αυτό γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αποδώσουμε 100% αν θελήσουμε να απατήσουμε.
 
– Δύσκολες υποχρεώσεις το πρωί
Καλό είναι να βάζουμε πρώτα στο πρόγραμμα μας τις πιο δύσκολες μας υποχρεώσεις. Έτσι πετυχαίνουμε δυο πράγματα. Πρώτον, έχουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα μας πιο χαλαρή και δεύτερον έχουμε μια αίσθηση επίτευξης και στη οι υπόλοιπες υποχρεώσεις βγαίνουν πιο εύκολα και με περισσότερο ζήλο.