Περίοδος: 5 τροφές για να την καθυστερήσετε

γυναίκα που κρατά σερβιετάκι γιατί της έχει έρθει η περίοδος
08-03-2021

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να θέλει να καθυστερήσει η περίοδος της. Από διακοπές και μια εκδήλωση μέχρι πιο σοβαρούς όπως για παράδειγμα μια εξέταση. Τώρα, οι ειδικοί δίνουν κάποιες τροφές που μπορούν να καθυστερήσουν την περίοδο για μερικές ημέρες.

5 τροφές για να καθυστερήσει η περίοδος

  • Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο συμβάλλει στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της περιόδου και καθυστερεί την εκδήλωσή της. Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό, τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.
  • Φάβα: Ένα μικρό πιάτο φάβα κάθε πρωί, με άδειο στομάχι για μια εβδομάδα πριν την αναμενόμενη ημερομηνία της περιόδου, είναι ακόμα ένας τρόπος για να την καθυστερήσετε φυσικά.
  • Καρπούζι: Είναι σημαντικό να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά που ρίχνουν την θερμοκρασία του σώματος, όταν προσπαθείτε να καθυστερήσετε την περίοδο. Όταν ο οργανισμός ανεβάζει θερμοκρασία όχι μόνο δεν καθυστερεί η περίοδος αλλά έρχεται και νωρίτερα. Το καρπούζι είναι ένα από αυτά.
  • Ζελατίνη: Ανακατέψτε λίγα φύλλα ζελατίνης σε ζεστό νερό και πιείτε μια φορά την ημέρα για μια εβδομάδα.
  • Αγγούρι: Όπως το καρπούζι έτσι και το αγγούρι βοηθά στην ψύξη του σώματος, αναστέλλει την εκδήλωση των συμπτωμάτων της περιόδου και την καθυστερεί.

Πηγή: www.practo.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Περίοδος: Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου για γυναίκες με ακανόνιστο κύκλο