ΠΦΣ: Εδώ ο υπουργός, εκεί ο υπουργός, που είναι ο υπουργός;

26-12-2016

«Άφαντος» παραμένει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για τους φαρμακοποιούς. Από τα τέλη Μαρτίου  οπότε ο ΠΦΣ είχε την τελευταία συνάντηση μαζί του ο υπουργός σαν …να αρνείται να μας ξαναδεί, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί, την στιγμή μάλιστα που όπως υπογραμμίζουν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες του κλάδου, όπως π.χ. η ρύθμιση του ωραρίου και το ζήτημα με τα ΜΥΣΥΦΑ.
Σε ρόλο «φαντομά» ο αρμόδιος υπουργός, συνεχίζουν, τον βλέπουμε να επισκέπτεται νοσοκομεία της χώρας με απίστευτα προβλήματα – και καλά κάνει – ,συναντά σωματεία και κλάδους της υγείας που επιθυμεί, έχει κλειστή όμως την πόρτα του, για τους 11.000 φαρμακοποιούς και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Δεν γνωρίζουμε λένε οι φαρμακοποιοί, ποιο είναι το κριτήριο των επιλογών του υπουργού, αλλά όπως πιστεύουν, όπου υπάρχουν προβλήματα δεν πρέπει απλά να διαπιστώνονται, αλλά και να λύνονται. Και καταλήγουν σκωπτικά, “Με κλειστές πόρτες και αναπάντητες κλήσεις κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να βρει τη λύση του, εκτός αν πάμε σε λογικές τύπου «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».