Ποια είναι τα 5 σημεία του σπιτιού με τα περισσότερα μικρόβια

28-10-2017

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλές επιφάνειες που είναι γεμάτες μικρόβια και μάλιστα ακόμη και μέσα στο σπίτι μας. Και ενώ κάποιες επιφάνειες μάς φαίνονται αρκετά βρώμικες, κάποιες άλλες είναι… υπεράνω υποψίας. Ποια σημεία όμως είναι τελικά εκείνα που υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων;

Διακόπτες φωτός;
Λίγοι το σκέφτονται, αλλά οι διακόπτες στο σπίτι έχουν συνήθως πολλά μικρόβια επάνω τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το τηλέφωνο.

Παιδικά παιχνίδια:
Δεν είναι τυχαίο ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί απολυμαίνουν τακτικά τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό πανάκι για να τα καθαρίσετε.

Πληκτρολόγιο:
Αυτό ίσως το έχετε ακούσει και εσείς. Τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι από τις πιο σοβαρές εστίες μικροβίων στο σπίτι αλλά και τον χώρο εργασίας. Δεν αρκεί απλά να τα καθαρίσετε με ένα πανάκι όπως τα παιδικά παιχνίδια. Γυρίστε τα ανάποδα και θα δείτε ότι θα πέσουν πολλές βρομιές.

Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης:
Και αυτό είναι από τις πιο γνωστές εστίες μικροβίων. Φροντίστε να το καθαρίζετε τακτικά με αντιβακτηριδιακό πανάκι.

Τα χερούλια στις πόρτες και στο ψυγείο:
Αυτά είναι ένα από τα προφανή σημεία. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοιγοκλείνει το κάθε μέλος της οικογένειας την πόρτα του ψυγείου!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσα μικρόβια βάζετε στο σπίτι σας με τα παπούτσια σας;
Περισσότερα από 9.000 μικρόβια ζουν σε κάθε σπίτι