ΠΙΣ: Η εμμονή στη δραστική εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα

26-12-2016

Την αντίθεσή του εκφράζει σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος, στην επιμονή κυβέρνησης και τρόικας για αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και κάλυψη από το ασφαλιστικό σύστημα, μόνο του φθηνότερου γενόσημου με επιβάρυνση των ασθενών σε κάθε άλλη επιλογή.

Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που κατεδαφίζει τις πολύχρονες κατακτήσεις των εργαζόμενων και βάζει ταφόπλακα στο σύστημα υγείας και τους λειτουργούς του, τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την επιμονή της τρόικας, για τη δραστική ουσία πιέζουν για ένα μέτρο που θα απορρυθμίσει πλήρως την άσκηση της θεραπευτικής πρακτικής, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, αλλά θα ακυρώσει και κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Είναι απορίας άξιο όπως επισημαίνουν οι γιατροί που ενώ δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη στον τόπο να υποστηρίζει την καταστροφική αυτή πολιτική, η τρόικα και η κυβέρνηση καταθέτουν για ψήφιση τη ρύθμιση περί δραστικής ουσίας. Μόνο κοντόφθαλμες λογικές μπορεί να θεωρούν ωφέλιμη για την υγεία και τα δημόσια οικονομικά τη συνταγογράφηση με βάση τη δαρστική ενώ η αλήθεια είναι πως το μόνο που θα πετύχει είναι η μονοπώληση στο χώρο του φαρμάκου από μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα και η καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τέλος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους αρμόδιους υπουργούς, να μην προχωρήσουν στο καταστροφικό αυτό σχέδιο και δηλώνει πως θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Βάννα Κεκάτου