Πιστός ή άπιστος; Δείτε τα δάκτυλα του για να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκει

26-12-2016
Παρά τις προθέσεις μας, στο τέλος ανήκουμε απαραίτητα σε μια από τις δυο κατηγορίες. Είτε θα απατήσουμε είτε θα μείνουμε πιστοί. Δεν υπάρχει μέση οδός. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων. 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκαν πως το 53% των γυναικών και το 43% των αντρών είναι πιο πιθανό να μείνουν πιστοί ενώ το 57% των αντρών και το 47% των αντρών είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους.
 
Όπως είπαν στο Phys.org οι ερευνητές, η έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Biology Letters, δείχνει πως υπάρχουν δυο διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που έχουν εντελώς διαφορετικές τακτικές όσον αφορά το σεξ.
 
Για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι ειδικοί συνέκριναν τα αποτελέσματα από ένα ερωτηματολόγιο για τις σεξουαλικές συνήθειες των συμμετεχόντων με το μέγεθος των δακτύλων. Το συμπέρασμα είναι πως όσο πιο μακρύ είναι το μεσαίο δάκτυλο σε σχέση με τον δείκτη, τόσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα τεστοστερόνης που έχει λάβει κανείς όσο ήταν έμβρυο. Αυτό συνδέεται με την τάση του ανθρώπου να απιστήσει. 
 
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Robin Danbar, «h ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το περιβάλλον και οι εμπειρίες ζωής, και ό,τι συμβαίνει στη μήτρα ενδεχομένως να έχει μικρή επίπτωση σε κάτι τόσο σύνθετο όσο οι σεξουαλικές σχέσεις».