ΠΟΕΔΗΝ: Ερωτηματικά από το θάνατο του 45χρονου για τη διαχειριστική ικανότητα του ΕΚΑΒ

09-05-2017

Για διαχειριστική ανικανότητα  καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗν το ΕΚΑΒ, μετά το θάνατο 45χρονου που έσβησε στα χέρια φίλων του σε καφέ στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς 500 μέτρα από το νοσοκομείο.

Παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις των θαμώνων το ασθενοφόρο δεν πήγε ποτέ στο σημείο του συμβάντος αφού τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα για ολόκληρο τον νομό Κιλκίς βρίσκονταν σε διαχείριση άλλων περιστατικών. Τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Κιλκίς κι εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού να τον επαναφέρουν στη ζωή, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Εάν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και η διακομιδή γινόταν άμεσα ο πολίτης μπορεί να είχε σωθεί αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ενώ στο ερώτημα γιατί  υπήρχαν μόνο δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα με διασώστες σε ολόκληρο τον νομό Κιλκίς, υποστηρίζει τα εξής:
Μέχρι πρόσφατα έβγαιναν 4 ασθενοφόρα την Πρωινή βάρδια, 3 την Απογευματινή και 3 την Νυχτερινή σε καθημερινή βάση στο Νομό Κιλκίς από τον Σταθμό του Κιλκίς και εναλλάξ από τις Βάσεις του ΕΚΑΒ στα Κ.Υ. Πολυκάστρου και Νοσοκομείου Γουμένισσας. Στο πλαίσιο των περικοπών και εξοικονόμησης χρημάτων για εργασία κατά την νυκτερινή βάρδια με προφορική εντολή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, βγαίνουν μόνο 2, αντί για 3 ασθενοφόρα στο νομό Κιλκίς. Εάν υπήρχαν τρία διαθέσιμα Ασθενοφόρα Τετάρτη βράδυ στο Ν. Κιλκίς θα είχε μεταφερθεί σε δέκα λεπτά ο ασθενής και μπορεί τώρα να ζούσε.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ παίζει κορώνα-γράμματα με τις ζωές ασθενών για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα από τα νυκτερινά των εργαζομένων λέει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει: Ελλείψεις Διασωστών, έλλειψη κονδυλίων για πληρωμή νυκτερινής απασχόλησης και επισκευή των Ασθενοφόρων, ελλείψεις Ασθενοφόρων, σαράβαλα Ασθενοφόρα συνθέτουν την εικόνα διάλυσης του ΕΚΑΒ.