ΠΟΕΔΗΝ: Σε νοσοκομεία καλούνται να εμβολιαστούν οι άνω των 85 και όχι σε Κέντρα Υγείας

12-01-2021

Ανατροπή φαίνεται ότι υπήρξε στον εμβολιαστικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, καθώς οι υπερήλικες συμπολίτες μας λαμβάνουν μήνυμα για τη μετάβαση για τον εμβολιασμό τους σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση αυτή, καθώς δεν έχουν επισήμως ενημερωθεί.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοιου στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστοκά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε χαρακτηριστικό μήνυμα: