Ποια είναι η ιδανική συχνότητα και διάρκεια του σεξ;

26-12-2016
Δυο είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν άντρες και γυναίκες όσον αφορά στο σεξ; Έχουν οι επαφές μας σωστή συχνότητα. Διαρκούν όσο πρέπει; Ποια είναι επιτέλους η ιδανική συχνότητα και διάρκεια στο σεξ; Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν σχετικές μελέτες και βρήκαν τις απαντήσεις.
 
Στην έρευνα πήραν μέρος 160 ζευγάρια τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Την συχνότητα την διάρκεια των επαφών αλλά και των προκαταρκτικών εφόσον αυτά υπάρχουν.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sex Research έδωσαν τις απαντήσεις. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είπαν πως ήθελαν τα προκαταρκτικά να μην διαρκούν ούτε λίγο ούτε πολύ.
 
Οι άνδρες προτιμούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ και έτσι η σεξουαλική πράξη να κρατά περισσότερη ώρα. Και τα δυο φύλα πάντως πιστεύουν πως όσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα πράγματα στο σεξ τόσο περισσότερο χάνεται και η απόλαυση.
 
Τι γίνεται όμως με την διάρκεια της ίδιας της σεξουαλικής επαφής. Η έρευνα έδειξε πως όταν το σεξ διαρκεί ένα έως δυο λεπτά τότε όχι μόνο είναι λίγο αλλά σημαίνει πως ίσως οφείλεται σε πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης στον άντρα.
 Όταν το σεξ κυμαίνεται από τρία έως οκτώ λεπτά είναι αρκετά  ενώ το επιθυμητό σεξ διαρκεί από 7 έως 13 λεπτά.
Και τα δυο φύλα συμφώνησαν πως το σεξ που κρατά έως και μισή ώρα είναι πάρα πολύ.
 
Όσο αφορά στη συχνότητα, έρευνα της ΕΜΑΣ έδειξε πως η συχνότητα του σεξ συνδέεται με την ηλικία. Άρα και η συχνότητα που θεωρείται ιδανική.
 
– Στις ηλικίες των 18-25 ετών η συχνότητα είναι καθημερινή.
– Στις ηλικίες 25-35 ετών τα ζευγάρια κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα.
– Στις ηλικίες 35-45 ετών, η συχνότητα πέφτει κατακόρυφα και μπορεί να φτάνει μέχρι και την μια φορά την εβδομάδα έως και τη μια φορά τον μήνα. Κυρίως λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων σε αυτές τις ηλικίες.
– Από τα 45 έως τα 55 οι ερωτικές επαφές γίνονται ακόμα λιγότερες, λόγω της μικρότερης αντοχής που έχουν και οι άντρες και οι γυναίκες.
– Στα 55 ετών η συχνότητα πέφτει κατακόρυφα λόγω ηλικίας αλλά και πιθανών προβλημάτων υγείας.