Ποια είναι η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας;

26-12-2016
Είτε είμαστε πρωινοί τύποι είτε βραδινοί, υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που είναι η πιο ευχάριστη από τις άλλες. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έκαναν έρευνες και βρήκαν ποια είναι αυτή… η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας.
 
Οι ερευνητές έκαναν μια μεγάλη διαδικτυακή έρευνα στην οποία πήραν μέρος 5,447 άνθρωποι από 20 χώρες. Ζήτησαν από τους εθελοντές να καταγράψουν τι ακριβώς κάνουν στις 7 το απόγευμα. Στη συνέχεια έπρεπε να αξιολογήσουν τα συναισθήματα τους από αυτό που έκαναν με βάσει 89 διαφορετικών δηλώσεων. 
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Personality έδειξαν πως οι περισσότεροι από τους εθελοντές είχαν θετικά και ευχάριστα συναισθήματα από αυτό που έκαναν στις 7 το απόγευμα. 
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι γίνεται στις 7 το απόγευμα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Elysia R. Todd από το Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια, εκείνη την ώρα οι περισσότεροι από τους εθελοντές είναι θέση να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν γιατί έχουν τελειώσει με την δουλειά τους κι άλλες υποχρεώσεις. Η επειδή είναι η ώρα που βρίσκονται με αγαπημένα πρόσωπα.
 
Όπως είπε η Δρ. Todd, αυτή η έρευνα αποδεικνύει πως “ακόμα και μικρές αλλαγές σε απλές δραστηριότητες μπορεί να βελτιώσουν την ευτυχία μας”.