Ποιες είναι γυναίκες που προσποιούνται οργασμό και γιατί το κάνουν;

26-12-2016
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ γύρω από το σεξ. Πως οι γυναίκες το κάνουν τακτική να προσποιούνται τον οργασμό. ισχύει όμως κάτι τέτοιο και σε τι βαθμό; Αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να δώσουν μια απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε χιλιάδες γυναίκες και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους.
 
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο το Journal of Sexual Medicine, όλες οι γυναίκες έχουν προσποιηθεί πως έφτασαν σε οργασμό τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Το 65% των γυναικών μάλιστα είπε πως το κάνει και σύστημα προσποιούμενες συνέχεια πως φτάνουν σε κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ με τον σύντροφο τους. Μόνο το 28% των γυναικών παραδέχονται  ότι μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μόνο μέσω του σεξ.
 
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται ψεύτικο οργασμό; Η έρευνα έδειξε πως οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Πολλές λένε πως δεν θέλουν να πληγώσουν τον σύντροφό τους με το να παραδεχτούν πως δεν έφτασαν σε οργασμό.
Άλλες θεωρούν μειονεκτικό για τις ίδιες το να μην μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση και δεν θέλουν να το παραδεχτούν, άρα προσποιούνται.
Ορισμένες θέλουν έτσι να δυναμώσουν κι άλλο τον ενθουσιασμό του συντρόφου τους επάνω στην ερωτική πράξη.
Άλλοι λόγοι είναι
– Για να σταματήσουν ή να αποφύγουν  ένα καβγά που ενδεχομένως να προκαλούσε η άρνησή τους να κάνουν σεξ.
– Για να μην τις απατήσει ο ερωτικός τους σύντροφος.