Ποιες περιοχές της χώρας προτίμησε φέτος η Γρίπη

26-12-2016

Σε ανοδική τάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων. Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες. 

Από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι φέτος η γρίπη «χτυπά» κυρίως νέους και άνδρες. Ειδικότερα, από το σύνολο των θανάτων από γρίπη, το 50% αφορά στις ηλικίες 30-39 ετών και το υπόλοιπο 50% στις ηλικίες 70 – 79 ετών. 

Περιοχές που …προτίμησε η γρίπη 

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα σοβαρά περιστατικά γρίπης εμφανίστηκαν στους Δήμους Αθηναίων, Κερατσινίου και Πειραιά, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Αχαΐας, Καβάλας και Κέρκυρας. 

Σημειώνεται ότι μέχρι την Πέμπτη ο αριθμός νέων κρουσμάτων που δηλώθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν 5 ασθενείς ενώ συνολικά χθες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 24 άτομα, με τον συνολικό αριθμό ασθενών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ εξαιτίας της γρίπης να έχει φθάσει στους 35 ασθενείς. Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι που δηλώθηκαν στις 14/01/2016 ήταν 5.