Ποιους κινδύνους κρύβουν τα sex toys

26-12-2016

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για ζευγάρια που δεν είχαν αίσιο τέλος στην ερωτική τους συνεύρεση επειδή αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο σεξουαλικό βοήθημα. Τα λεγόμενα sex toys.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ τονίζει πως τα sex toys μπορούν να βοηθήσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού εφόσον όμως χρησιμοποιηθούν με προσοχή και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τον/την σύντροφο.

Διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε πως το 52,5% από αυτές είχαν χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Πως όμως κάνουν καλό αυτά τα βοηθήματα; Πολλές φορές, μέσω αυτών των αντικειμένων κάποιος μπορεί να μάθει περισσότερο το σώμα του αλλά και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του/της συντρόφου του. Έτσι, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ. Συχνά οι γυναίκες χρησιμοποιούν κάποια από αυτά για τις βοηθά να φτάσουν στην κορύφωση ενώ και μπορούν να βοηθήσουν και τους άντρες που έχουν στυτικές δυσλειτουργίες. Μελέτη που έγινε σε 1.000 άντρες ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε πως το 44,8% δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει δονητή.

Τι θα πρέπει όμως να προσέχουμε σε κάποιο σεξουαλικό βοήθημα για να μειώσουμε τους κινδύνους από την χρήση τους; Θα πρέπει να κοιτάξουν για ατέλειες στην κατασκευή, αλλοιώσεις που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξουν καλά τις οδηγίες χρήσεις γιατί η λάθος χρήση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάποιο τραυματισμό.

Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο των μολύνσεων από αυτά τα αντικείμενα όταν χρησιμοποιούνται χωρίς προφυλακτικό και στη συνέχεια επαναχρησιμοποιηθούν χωρίς να καθαριστούν ή απολυμανθούν. Τέλος, θα πρέπει να κοιτάξουν με προσοχή τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα για να σιγουρευτούν πως δεν είναι αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά.