Πονοκέφαλος: Τρεις ασυνήθιστοι λόγοι που τον προκαλούν

30-12-2016

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καθημερινά αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου οι μισοί ενήλικες υποφέρουν από πονοκέφαλο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Τι τον προκαλεί όμως;

Τα αίτια ενός πονοκεφάλου μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά ανάλογα με τον άνθρωπο και την περίσταση. Από μια ασθένεια ή μια ίωση μέχρι μια μουσική που ακούγεται πολύ δυνατά.
Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι πιο ασυνήθιστοι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν τον δυσάρεστο σε όλους μας πονοκέφαλο.

Τρεις από αυτούς είναι:

1. Αφυδάτωση
Όταν ο οργανισμός χάνει σημαντική ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών τα οποία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των λειτουργιών, προκαλείται στένωση των αιμοφόρων αγγείων και πόνος στο κεφάλι.

2. Πολύ σφιχτό χτένισμα
Τα χτενίσματα που τραβούν το τριχωτό της κεφαλής προκαλούν ένταση στο κρανίο. Πάνω από τις μισές γυναίκες ταλαιπωρούνται από κεφαλαλγία τάσης λόγω πολύ σφιχτού χτενίσματος όπως αναφέρει μελέτη Βρετανών επιστημόνων.

3. «Πάγωμα» στον εγκέφαλο
Πολλοί άνθρωποι βιώνουν οξύ πόνο στο μέτωπο, όταν καταναλώνουν κάτι που είναι πολύ κρύο, όπως ένα παγωτό ή ένα παγωμένο ρόφημα. Αυτό το «πάγωμα» στον εγκέφαλο οφείλεται στην ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί ταχεία διαστολή και διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πονοκέφαλος: Χτυπά περισσότερο τις γυναίκες
Πονοκέφαλος: Οι μισοί από εμάς δεν παίρνουμε αναλγητικά