Πως ειδικά βιντεοπαιχνίδια βοηθούν τα παιδιά με τραυματισμούς στο κεφάλι

26-12-2016
Τα βιντεοπαιχνίδια είναι αρκετά αμφιλεγόμενα και πολλές φορές γίνονται αντικείμενο διαμάχης. Κάνει τα παιδιά μας να παίζουν ή όχι; Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή άλλου είδους τραυματισμούς στο κεφάλι.
 
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων του Newcastle στην Βρετανία εμφάνισαν για πρώτη φορά τον Diego το ρομπότ. Ένα μηχάνημα με διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια γεμάτα εικόνες και κινήσεις.
Ο Diego στηρίζει τα χέρια των παιδιών για να μπορούν να παίζουν αλλά και να τονώνει τα άκρα. Ειδικοί αισθητήρες, που υπολογίζουν και μετρούν τις κινήσεις των χεριών στέλνουν πληροφορίες στον Diego ο οποίος φτιάχνει βιντεοπαιχνίδια δομημένα για να μάθουν τον εγκέφαλο να κουνά τα άκρα από την αρχή.
 
Η Grece είχε χτυπήσει στο κεφάλι σε τροχαίο ατύχημα που είχε με την οικογένεια της στις διακοπές τους στην Πορτογαλία. Είχε μείνει μερικώς παράλυτη εξ΄αιτίας ενός αιματώματος που είχε στον εγκέφαλο εξ΄αιτίας του τραυματισμού της,
Τώρα, το 10χρονο κορίτσι άρχισε να κουνά τα χέρια της και τα πόδια της χάρη στον Diego. Έκανε τα πρώτα της βήματα ενώ ανέβηκε μέχρι και σε σκάλες.
 
Όπως λένε οι άνθρωποι του νοσοκομείο μηχανήματα όπως ο Diego μπορούν να αλλάξουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο που υποφέρουν από παραπληγίες ή διαφόρων ειδών παραλύσεις.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: