Πως επηρεάζει η σχέση μας με τα αδέλφια μας την ψυχική μας υγεία;

26-12-2016
Ο αδελφός μας ή η αδελφή μας είναι από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή μας. Για κάποιους μάλιστα είναι τα πιο σημαντικά. Τώρα, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η σχέση μας με τα αδέλφια μας μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την ψυχική μας υγεία.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τις περιπτώσεις 246 οικογενειών με καταγωγή από το Μεξικό. Εξέτασαν ζευγάρια αδελφών ηλικίας από 12 έως 15 ετών και παρακολούθησαν τις τάσεις τους για κατάθλιψη ή για ριψοκίνδυνη συμπεριφορά σε ένα διάστημα πέντε με οκτώ χρόνια.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα μεγαλύτερα αδέλφια που έχουν καλές σχέσεις με τα μικρότερα αδέλφια τους είχαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης. Είχαν επίσης λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς.
 
Από την άλλη, για τα αδέλφια που είχαν μια πιο ανταγωνιστική συμπεριφορά ίσχυε ακριβώς το αντίθετο. Αυτά έδειχναν μια πιο ριψοκίνδυνη και πολλές φορές καταθλιπτική συμπεριφορά. Κάτι που, όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Sarah Killoren  ίσχυε Ιδίως για τα αδέλφια διαφορετικού φύλου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: