Πως η αφηρημάδα μας κάνει καλό

26-12-2016
Πόσοι από εσάς δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να είστε αφηρημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας; Είναι αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν διάσπαση προσοχής και είναι αρκετά συχνό. Καναδοί επιστήμονες όμως λένε πως ίσως αυτή η αφηρημάδα να μας οφελεί κιόλας.
 
Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά έκαναν ειδικές μελέτες χρησιμοποιώντας απεικονιστικές τεχνικές και αναλύοντας συμπεριφοριστικές μελέτες.
Διαπίστωσαν λοιπόν πως μπορεί να υπάρχουν κάποια θετικά στην αδυναμία συγκέντρωσης κυρίως στους ανθρώπους άνω των 50 ετών.
 
Όπως βρήκαν οι ειδικοί, το να διασπάται κανείς εύκολα μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση πιο ευφάνταστων λύσεων και δημιουργικών ιδεών, παρατηρώντας το περιβάλλον και παίρνοντας έμπνευση από αυτό.
Όπως λένε μάλιστα, είναι πιθανό οι μεγαλύτεροι άνθρωποι αλλά και οι ηλικιωμένοι που έχουν διάσπαση προσοχής να τα πηγαίνουν καλύτερα στην επίλυση προβλημάτων σε σχέση με άλλους νεότερους. Κι αυτό γιατί έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν την προσοχή τους ευκολότερα και να κερδίσουν από αυτό.
 
Φαίνεται δε πως όσοι έχουν διάσπαση προσοχής δεν έχουν ανάγκη από πολύ υψηλού επιπέδου αντίληψη ώστε να φέρνουν σε πέρας τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και ασχολίες αλλά και το να μαθαίνουν νέα πράγματα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: