Πως η αντρική φιλία τονώνει την υγεία

26-12-2016
Φαίνεται πως η στενή φιλία ανάμεσα σε άντρες δεν τους κάνει μόνο να περνάνε καλά. Όπως δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η δυνατή αντρική φιλία βοηθάει και στην υγεία τους.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πειράματα σε ζευγάρια αρσενικών και θηλυκών ποντικιών.
Θέλησαν να δουν κατά πόσο η μεταξύ τους σχέση επηρέαζε και την υγεία τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Neuropsychopharmacology, έδειξαν πως όταν τα αρσενικά ποντίκια είχαν μια έντονη έκρηξη στρες κάθονταν μόνα τους στην άκρη και μόνο όταν τα πλησίαζε φιλικά ένα άλλο αρσενικό ποντίκι φαίνονταν να αισθάνονται καλύτερα.
 
Αυτό, λένε οι ειδικοί, δείχνει πως η δυνατή φιλία ανάμεσα σε δυο άντρες βοηθά την υγεία τους. Πως;
Η δυνατή σχέση ανάμεσα σε δυο αρσενικά προκαλεί την αύξηση της ορμόνης οξυτοκίνη στον εγκέφαλο. Αυτή με τη σειρά της βοηθά τους άντρες να χειρίζονται καλύτερα το στρες και να ζουν περισσότερο.
 
Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας Dr. Elizabeth Kirby μπορεί οι άντρες να φαίνονται πιο… συναισθηματικά επιθετικοί και άγαρμποι, ακόμα κι αυτοί όμως χρειάζονται μια φιλική αγκαλιά από τους φίλους τους για να αισθανθούν καλύτερα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: