Πως η ικανοποίηση της γυναίκας με το σώμα της εξαρτάται από τους άντρες

26-12-2016
Νέα έρευνα Αμερικανών Επιστημόνων έδειξε πως οι γυναίκες που πιστεύουν πως οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες είναι πιο ευχαριστημένες με το σώμα τους. Δείχνει λοιπόν πως η ικανοποίηση της γυναίκας για το σώμα της εξαρτάται από τον άντρα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νότιων Μεθοδιστών στο Dallas του Texas των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν έρευνες σε 450 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν λευκές. Οι επιστήμονες έδειξαν στις γυναίκες φωτογραφίες άλλων γυναικών που ήταν είτε πολύ λεπτές είτε είχαν καμπύλες.
Σε ορισμένες γυναίκες, οι ερευνητές είχαν πει πως οι άντρες βρήκαν τις γυναίκες με καμπύλες αρκετά ελκυστικές.  Στη συνέχεια οι εθελόντριες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για το αν θεωρούν πως είναι ικανοποιημένες από το βάρος τους.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, οι γυναίκες που είχαν ακούσει πως οι άντρες προτίμησαν τις γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος, δήλωσαν πως αισθάνονταν καλύτερα για το δικό τους σώμα.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας Andrea Meltzer, η σκέψη πως οι άντρες βρίσκουν τις γυναίκες με περισσότερα κιλά ελκυστικές τις δίνει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για το δικό τους σώμα. 
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν και τη σημασία που έχει η ψυχολογία στην υγεία των γυναικών. Κι αυτό γιατί η ανασφάλεια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης της γυναίκας για το σώμα της μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές.