Πως η προσωπικότητα μας σχετίζεται με το πτυχίο που παίρνουμε

26-12-2016
Ιδίως στη χώρα μας, είναι αρκετά τα παιδιά που αποφασίζουν να φοιτήσουν σε μια σχολή απλά επειδή εκεί πέρασαν χωρίς απαραίτητα να τους αρέσει ο κλάδος των σπουδών και το πτυχίο που θα πάρουν. Δανοί επιστήμονες πάντως λένε πως το πτυχίο που επιλέγει να πάρει ένας νέος είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας του.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aarlus στη Δανία ανέλυσαν 12 διαφορετικές έρευνες που έγιναν ανάμεσα στο 1992 και το 2015 και αφορούσαν συνολικά 13.389 φοιτητές.
Οι ειδικοί ανέλυσαν τα πέντε στοιχεία της προσωπικότητας των φοιτητών: εξωστρέφεια, τερπνότητα, διαφάνεια, ευσυνειδησία και νεύρωση.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences, έδειξαν πως όντως οι φοιτητές επέλεξαν τι πτυχίο θα πάρουν ανάλογα με την προσωπικότητα τους.
 
Τι βρήκαν λοιπόν οι ειδικοί; Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με εξωστρέφεια επιλέγουν περισσότερο τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής επιστήμης και των ανθρωπίνων σπουδών.
Από την άλλη, οι άνθρωποι με βασικό χαρακτηριστικό την τερπνότητα επιλέγουν τη Νομική, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά ενώ όσοι έχουν ως βασικό στοιχείο προσωπικότητας τη νεύρωση πάνε καλύτερα στις τέχνες και τις ανθρώπινες σπουδές.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: