Πως η μοναξιά μας κόβει χρόνια ζωής

11-09-2017

Οι φίλοι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και μας χαρίζουν στιγμές γέλιου, συγκίνησης… Φαίνεται όμως πως οι στενές σχέσεις που έχουμε με ανθρώπους γύρω μας, μας χαρίζουν και περισσότερα χρόνια ζωής. Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως η μοναξιά κάνει κακό στην υγεία μας και μικραίνει τον χρόνο ζωή μας ενώ οι σχέσεις μας χαρίζουν χρόνια ζωής.

Ερευνητές από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση ανέλυσαν ξανά τα αποτελέσματα δεκάδων ερευνών ώστε να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σχετικά με την μοναξιά και την υγεία. Διαπίστωσαν πως η μοναξιά μπορεί να κάνει τόσο κακό στη υγεία μας ώστε να μας κόβει χρόνια ζωής.

Από την έρευνα φάνηκε πως το 43% των Αμερικανών άνω των 60 ετών δήλωσαν πως αισθάνονται μοναξιά.

Όπως λένε οι ειδικοί, αυτές οι επιπτώσεις της μοναξιάς αρχίζουν να εμφανίζονται από την νηπιακή ηλικία καθώς η μοναξιά μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την υγεία ενός μικρού παιδιού.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Julianne Holt-Lunstad και άλλοι ψυχολόγοι που πήραν μέρος στην έρευνα κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές Υγείας να πάρουν μέτρα ώστε να καταπολεμηθεί η επιδημία μοναξιάς που υπάρχει ιδίως σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όσοι τραβούν πολλές selfies έχουν μεγαλύτερη τάση στην μοναξιά
Μοναξιά: Πως αυξάνει την εγωκεντρισμό