Πως μπορούμε να βαθμολογήσουμε τις σεξουαλικές μας επιδόσεις;

26-12-2016
Είναι το πρώτο πράγμα που αναρωτιούνται όλοι μετά τη σεξουαλική επαφή. Πως ήταν; Καλό, κακό ή μέτριο; Τώρα υπάρχουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιος μπορεί να βαθμολογήσει το σεξ.
 
Το σεξ, σύμφωνα με τον Αμερικανό θεραπευτή Ian Kerner δεν είναι τέλειο όταν οι ερωτικές επαφές είναι μονότονες χωρίς φαντασία με τις ίδιες στάσεις κάθε φορά. Όταν συμβαίνει αυτό, ο Δρ. Kerner τα ζευγάρια θα πρέπει να δοκιμάσουν νέες στάσεις ή ακόμα και να κάνουν σεξ σε κάποιο χώρο εκτός της κρεβατοκάμαρας.
 
Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ δεν είναι τέτοιο όταν ο άντρας δεν καταφέρνει να έχει σωστή στύση. Αυτό, εκτός από την έλλειψη σωματικής ευχαρίστησης, μπορεί να φέρει γκρίνια και άγχος στο ζευγάρι. Σε αυτή τη περίπτωση ο άντρας,  λέει ο Kerner θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο ειδικό αφού τα αίτια μπορεί να είναι και παθολογικά.
 
Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει το σεξ να μην είναι τέλειο; Η μικρή διάρκεια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Behrend της Pensylvania στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν πως η ιδανική διάρκεια για το καλό σεξ είναι  3-13 λεπτά. Οποιοσδήποτε άλλος χρόνος θεωρείται κακός για τις γυναίκες.
 
Το να έχουμε φάει ή να έχουμε πιει πολύ είναι επίσης ένας παράγοντας για να έχουμε κακό σεξ. Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ειδικοί, μετά από ένα βαρύ γεύμα συνήθως μας έρχεται περισσότερο υπνηλία παρά διάθεση για σεξ. 
 
Όπως λέει ο Δρ. Kerner το σεξ για να είναι καλό θέλει προσπάθεια. Η γυναίκα για να απελευθερωθεί στο σεξ και να απολαύσει  το σεξ χρειάζεται πρώτα να να εμπιστεύεται και να νιώθει ασφάλεια με  το σύντροφό της