Πως ο καιρός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την πορεία της κύησης

26-12-2016

Η εγκυμοσύνη μπορεί να πετύχει τη γυναίκα σε περίοδο καύσωνα ή σε περίοδο που κάνει τσουχτερό κρύο αναλογα με τη σύλληψη. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών ερευνητών δείχνει πως η έκθεση της μελλουσας μητέρας είτε σε υπερβολική ζέστη είτε σε υπερβολικό κρύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό.

Ερευνητές από το Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 223.375 γεννησεις σε 12 κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα και τα συνέκριναν με τις θερμοκρασίες σε κάθε περιοχή την ώρα της γεννησης.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, έδειξαν πως οι γυναίκες που είχαν εκτεθεί σε καύσωμα ή υπερβολικό κρύο κατά τη διάρκεια των 7 πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα.
 
Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Pauline Mendola αυτό συμβαίνει επειδή το στρες που προκαλεί στον οργανισμό η ακραία θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του πλακούντα.
Μπορεί επίσης να αλλάξει την ροή αίματος προς το μήτρα προκαλόντας πρόωρα συσπάσεις.
 
Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν στις εγκυμονούσες να αποφεύουν τον καύσωνα και το υπερβλολικό κρύο και όταν κάνει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο να παραμένουν σε χώρους ελεγχόμενη θερμοκρασία.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: