Πως ο κατάλληλος σύντροφος κάνει καλό στη σιλουέτα μας

26-12-2016
Ποιος να το περίιμενε πως ένας σωστός σύντροφος μπορεί να κάνει καλό και στη σιλουέτα μας; Κι όμως! Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως η απώλεια βάρους σχετίζεται με την ψυχολογική κατάσταση των γυναικών.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως αν μία γυναίκα είναι ευχαριστημένη από τον σύντροφό της, τότε δεν έχει πρόβλημα με το βάρος της. Εάν όμως η σχέση της δεν είναι καλή, τότε μπορεί να πάρει κατά μέσο όρο τουλάχιστον έξι κιλά. 
 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, δεν το ισχύει το ίδιο για τους άντρες.
 
Ορισμένες γυναίκες, όταν χωρίζουν, αρχίζουν να τρέφονται σωστά και να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους. Άλλες όμως από την στεναχώρια τους δεν τρώνε σχεδόν καθόλου.
Η έρευνα αυτή τώρα δείχνει πως οι γυναίκες που δεν είναι ευχαριστημένες από την σχέση τους έχουν περισσότερα περιττά κιλα από αυτές που έχουν μία ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό τους. 
 
Αυτό ισχύει πιθανόν διότι οι γυναίκες που είναι δυσαρεστημένες από τον φίλο τους καταφεύγουν στο πρόχειρο φαγητό. Οι άνδρες πάλι δεν καταλαβαίνουν τίποτε! Είτε είναι ευχαριστημένοι από την σχέση τους είτε όχι, η διατροφή τους δεν επηρεάζεται.
 
Όπως τονίζει η επικεφαλής της έρευνας Τζέιν Σκόιεν, οι γυναίκες που υποστήριξαν ότι είχαν καλή σχέση με τον σύντροφό τους, είχαν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος απ΄ότι οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου που δήλωναν απογοητευμένες από τη σχέση τους. 
 
Τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα, τρέφονται σωστά, υγιεινά, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας σε αντίθεση με τα ζευγάρια που τσακώνονται. Κι αυτό γιατί οι γυναίκες καταφεύγουν στο junk food για να μην ασχολούνται – και να τσακώνονται – με τον σύντροφό τους.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: