Πως τα βίντεο με τις ασκήσεις γυμναστικής μας κάνουν κακό

26-12-2016
Όλοι το έχουμε κάνει έστω και μια φορά στη ζωή μας. Έχουμε βάλει βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής και έχουμε προσπαθήσει να τις κάνουμε. Τώρα, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνουν πως αυτά τα βίντεο μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
 
Ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Oregon στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν δέκα πολύ πετυχημένα βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής.
Μελέτησαν με προσοχή τόσο τις ομιλίες των γυμναστών όσο και τις εικόνες που προβάλλονταν.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Sociology of Sport Journal, έδειξαν πως οι εικόνες που προβάλλουν αυτά τα βίντεο είναι ουτοπικές εικόνες τέλειων σωμάτων που σχεδόν κανείς από εμάς δεν έχει.
Αυτό προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα σε όσους τα παρακολουθούν, δημιουργώντας τους αισθήματα ανεπάρκειας και χαμηλή αυτοεκτίμηση.
 
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Brad Cardinal αυτά τα βίντεο γυμναστικής προβάλλουν πρότυπα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στα οποία δύσκολα μπορεί κανείς να ανταποκριθεί.
Επίσης, τα βίντεο αυτά περνούν το μήνυμα πως υγιής είναι μόνο εκείνος που είναι λεπτός και πολύ γυμνασμένος. Κάτι που φυσικά δεν είναι ακριβές.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: