Πως το κινητό σας σαμποτάρει την σχέση σας

26-12-2016

Το ποσοστά των διαζυγίων ιδίως στο εξωτερικό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 40% των γάμων διαλύονται και το 60% των ανθρώπων που είναι σε σχέση λένε πως δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό. Φαίνεται όμως πως ένας από αυτούς είναι η εκτεταμένη χρήση των κινητών.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες James A. Roberts και Meredith David από το Πανεπιστήμιο Baylor στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έρευνα σε 175 ενήλικες άντρες και γυναίκες που ήταν σε σχέση. Τους ρώτησαν λεπτομέρειες για την σχέση τους και τον βαθμό ικανοποίησης τους από τον δεσμό τους και τον σύντροφο τους.
Στη συνέχεια τους ρώτησαν για την καθημερινή χρήση του κινητού και τον ρόλο που έχει το smartphone τους στη ζωή τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The Conversation, έδειξαν πως ο μέσος Αμερικανός ελέγχει το κινητό του κάθε έξι λεπτά ή αλλιώς 150 φορές την ημέρα.
Το 70% των ανθρώπων που απάντησαν στα ερωτηματολόγια παραδέχτηκαν πως η σχέση τους με το κινητό τους εμπόδιζε την επαφή τους με τους συντρόφους τους.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα κινητά είναι πραγματική πηγή έντασης μέσα στη σχέση μαζί με τα οικονομικά, το σεξ και τα παιδιά.
Από την έρευνα φάνηκε πως όσο περισσότερο το ζευγάρι μάλωνε εξ αιτίας του κινητού τόσο μικρότερη ήταν η ικανοποίηση του από την σχέση του.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εξηγήσεις είναι 2
1. Το κινητό κάνει κακό στη σχέση επειδή αποσπά την προσοχή του ενός συντρόφου για τον άλλο.
2. Η ίδια η χρηση του κινητού προκαλεί πολλές φορές καυγάδες ανάμεσα στους συντρόφους.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: