Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;

26-12-2016
Είναι κάτι που όλοι έχουν αναρωτηθεί. Κρατάει αρκετά η ερωτική μας συνεύρεση ώστε να φτάσει ο σύντροφος μας στην κορύφωση; Πολλοί ντρέπονται να ρωτήσουν ευθέως. Τώρα, ειδικοί ερευνητές έκαναν μελέτη για να διαπιστώσουν ποια είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ.
 
Ρώτησαν 152 ζευγάρια ποια θεωρούν πως είναι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να πουν ποια είναι η πραγματική διάρκεια του σεξ στη δική τους ερωτική ζωή και ποια πιστεύουν πως είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ για τον/την σύντροφό τους. Τέλος, τους ζήτησαν να πουν ποια πιστεύουν ότι είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ για τους περισσότερους άντρες και τις περισσότερες γυναίκες.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Sex Research, έδειξαν πως η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών ήταν η ίδια για άντρες και γυναίκες. Έδειξαν ακόμα πως η ιδανική διάρκεια της ίδιας της σεξουαλικής πράξης για τους άντρες ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι για τις γυναίκες.
 
Όπως έδειξε ακόμα η έρευνα, και για τους άντρες και για τις γυναίκες, η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική διάρκεια. Οι γυναίκες είπαν πως ο σύντροφός τους θέλει τα προκαταρκτικά και η σεξουαλική πράξη να διαρκούν πολύ λιγότερο απ’ ότι δήλωσαν οι ίδιοι.
 
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν σε λανθασμένα στερεότυπα όσον αφορά στο τι θέλουν οι αντρών, όχι όμως και στο τι θέλουν οι γυναικών. Μάλιστα, η αντίληψη και των δυο φύλων για την ιδανική διάρκεια του σεξ επηρεάζεται από στερεότυπα και προσωπικές πεποιθήσεις
 
Οι ερευνητές δεν κατέληξαν με αριθμούς σε κάποια χρονική διάρκεια που είναι ιδανική για το σεξ. Πιθανών επειδή αυτό είναι υποκειμενικό κι αλλάζει για τον καθένα. Λένε όμως πως οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να συζητήσουν τι είναι ιδανικό για τον καθένα και να βρουν μια μέση λύση.