Πόσο σεξ χρειάζονται τελικά οι άντρες;

26-12-2016
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως το σεξ μπορεί να είναι ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του προστάτη για τους άντρες. Μάλιστα, όσο συχνές είναι οι επαφές τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ασπίδα. Πόσο… «συχνά» είναι το συχνά όμως;
 
Νέα έρευνα στην οποία πήραν μέρος 32.000 άντρες ανέδειξε για άλλη μια φορά τα σημαντικά οφέλη του σεξ στην υγεία του άντρα και ιδιαίτερα στον προστάτη.
 
Η έρευνα, που παρουσιάσθηκε στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρίας ανέφερε και κάτι άλλο. Ποια είναι η σωστή συχνότητα των ερωτικών επαφών ώστε οι άντρες να απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη από τον σεξ.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να έχουν οφέλη οι άντρες από το σεξ στην υγεία τους θα πρέπει να τηρούν την απαραίτητη… δοσολογία. Ποια είναι αυτή; Όπως έδειξε η έρευνα, αν ο άνδρας εκσπερματώνει 21 φορές το μήνα τότε ο κίνδυνος μειώνεται σε ποσοστό 20%  σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ μόνο εφτά με οκτώ φορές τον μήνα.
 
Οι ερευνητές πάντως τονίζουν πως ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός αφού για την εκδήλωση του καρκίνου του προστάτη σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα γονίδια και η κληρονομικότητα.