Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες το σεξ;

26-12-2016

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πάνω από 500 φορές την ώρα και περίπου 8 χιλιάδες φορές τις 16 ώρες την ημέρα που είναι ξύπνιοι. Μήπως όμως αυτά τα νούμερα είναι υπερβολικά; Αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να δώσουν μια επιστημονικά εμπεριστατωμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

 
Ερευνητές από το Ινστιτουτο Σεξουαλικών Ερευνών Kinsey, στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών ρώτησαν έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από όλες τις ηλικιακές ομάδες και πήραν τις εξής απαντήσεις. Το 54% των αντρών απάντησε πως σκέφονται το σεξ αρκετές φορές την ημέρα. Το 43% απάντησε πως σκέφτεται το σεξ μερικές φορές την εβδομάδα ή απλά μερικές φορές το μήνα. Το 4% απάντησε πως σκέφτεται το σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.
 
Την ιδια στιγμή, το 19% των γυναικών απάντησε πως σκέφτεται το σεξ αρκετές φορές την ημέρα, το 67% αρκετές φορές την εβδομάδα και το 14% απάντησε πως σκέφτεται το σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα. Συμπέρασμα; Οι άντρες σκέφτονται το σεξ σαφώς περισσότερο από τις γυναίκες.
 
Να θυμήσουμε πως πρόσφατη έρευνα που είχαν κάνει επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ohio στις Ηνωμένες Πολιτείες σε νεαρούς άντρες ηλικίας 80 έως 25 είχε δείξει πως ο μέσος άντρας σκέφτεται το σεξ 19 φορές μέσα στην ημέρα. Δηλαδή μια φορά κάθε μιάμιση ώρα.