Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να κόψει το κάπνισμα μια γυναίκα;

26-12-2016

Πολλές γυναίκες που καπνίζουν έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να κόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Πολλές φορές όμως δεν τα καταφέρνουν. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως οι γυναίκες θα κόψουν ευκολότερα το κάπνισμα εάν δοκιμάσουν να το σταματήσουν τις ημέρες που έχουν την περίοδο τους.

Οι ερευνητές έκαναν εξετάσεις και δοκιμές επάνω σε 38 υγιείς αλλά καπνίστριες γυναίκες ηλικίας από 21 έως 51 ετών.
Ανάμεσα στις εξετάσες που έκαναν ήταν και ειδικές μαγνητικές εγκεφάλου για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική τους λειτουργία.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Biology of Sex Differences, έδειξαν πως οι γυναίκες που δοκίμαζαν να κόψουν το κάπνισμα την ημέρα που ξεκινούσε η περίοδος τους είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
 
Και γιατί συμβαίνει αυτο; Όπως εξηγούν οι επικεφαλής της έρευνας, Reagan Wetherill and Teresa Franklin, σε αυτή τη φάση του κύκλου των γυναικών που λέγεται φάση περικάρπιου, οι ορμόνες είναι πιο χαμηλές κι έτσι υπάρχει μικρή συνδεσιμότητα ανάμεσα στις περιοχές του εγκεφάλου που μας κάνουν να παίρνουμε καλές αποφάσεις και τις περιοχές που βρίσκονται τα λεγόμενα κέντρα ανταμοιβής και μας κάνουν να λαχταράμε τις κρεπάλες. Έτσι είναι πιο εύκολο τότε να σταματήσουν και το κάπνισμα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: