Όλες οι νοικοκυρές κάνουν ο,τι μπορούν για να κρατούν μακριά τα μικρόβια από την κουζίνα τους. Απολυμαντικά, καθαριστικά. Όσο όμως κι αν επιμένουν πάντα υπάρχουν αυτά τα ύπουλα μικρόβια που θα επιβιώνουν από την καθαριστική μας μανία. Που βρίσκονται αυτά συνήθως; Και ποια είναι τα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο;
Στη φρουτολεκάνη του ψυγείου μας
Επιμείνετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
Στο νεροχύτη
Βάλτε χλωρίνη και νερό.
Το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες
Μην ξεχνάτε… κι αυτό πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων μετά από κάθε χρήση.
Το αλατοπίπερο
Τα ακουμπάμε με λερωμένα από το φαγητό χέρια όσο μαγειρεύουμε και γιαυτό πρέπει συχνά να τα σκουίζουμε με απολυμαντικά μαντηλάκια.
Η ξύλινη βάση από το σετ μαχαιριών
Αναποδογυρίστε το για να πέσει ο,τι έχει μέσα και μετά πλύντε το με νερό και ελάχιστο σαπούνι.
Πλαστικά τάπερ
Βάζετε τα στο πλυντήριο πιάτων.
Σφουγγαράκι για τα πιάτα
Αλλάζετε το τακτικά, κρατάτε το στεγνό όταν δεν το χρησιμοποιείται και βάζετε το στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα μετά από κάθε χρήση για να σκοτώνετε τα μικρόβια